Agenda archief

27apr

27-apr-2017.jpg

Koningsdag 2017

Ook dit jaar vieren wij in de Westerkerk Koningsdag! Voor deze viering nodigen wij U en jou hartelijk uit. Om 10.00 uur verzamelen wij ons bij de vlaggemast bij de kerk. We zingen gezamenlijk het Wilhelmus en het Zeeuws volkslied en daarna zullen Gedeputeerde Jo-Anne de Bat en het Kindercollege van Goes de vlag hijsen. Omdat koning Willem Alexander 50 jaar wordt zingt kinderkoor Jong Asaf een speciale Koningsmedley. Vanaf ca. 10.15 uur zal in de kerk een bloemenmarkt gehouden worden. Uiteraard wordt er ook koffie geschonken en is er volop gelegenheid voor ontmoeting. Vanaf ca. 10.45 uur zal het bezoek van de koninklijke familie aan Tilburg op een grote videoscherm live te volgen zijn. Kortom, veel gezelligheid donderdag 27 april in de Westerkerk in Goes. Iedereen, jong en oud: hartelijk welkom! Wij kijken uit naar jullie komst!

Aanvang: 10.00 uur

17apr

17-apr-2017.jpg

Paasfeest voor iederéén

In de mooie Westerkerk zal op maandag 17 april a.s., Tweede Paasdag, een Paasviering worden gehouden. Wij willen u / jou daarvoor graag hartelijk uitnodigen! Er zullen bekende Paasliederen worden gezongen, het Paasevangelie zal een belangrijke plek innemen, maar er zal ook volop ruimte zijn voor ontmoeting en gezelligheid. Aart Slabbekoorn zal spreken over het thema: ‘Opgestaan, maar opgewekt?’ Er zal koffie worden geschonken en voor kinderen – die natuurlijk ook hartelijk welkom zijn! – is er een heerlijk chocolade ei. Aan de viering zullen medewerking verlenen: koperblazers van het Leger des Heils, Raymond Guiljam en Wim Posthuma (duet), Jeroen Nieuwenhuyzen, piano en Martijn Kooijman, orgel. Kerkelijk of niet-kerkelijk, gelovig of niet-gelovig: iederéén is van harte welkom bij deze unieke gelegenheid!

Aanvang: 10.30 uur

Sponsors van deze bijeenkomst zijn Stichting Johannes Thielen, Stichting Hendrika Willemina Smit en Lukasse Dakbedekkingen.

15apr

15-apr-2017.jpg

Samenzangavond Passie en Pasen

Zaterdagavond 15 april a.s., op Stille Zaterdag, wordt in de Westerkerk een zang- en samenzangavond gehouden bij het thema Passie en Pasen. Wij gedenken dan muzikaal het lijden en sterven van Christus, en zijn opstanding. Aan deze avond werken mee: het Delta Mannen Ensemble o.l.v. Dinant Struik, het Zeeuws Reformatorisch Symfonieorkest Con Vocare o.l.v. Mark Christiaanse, Rebecca van Zandwijk, viool en Jan Rozendaal, orgel. Tijdens deze mooie avond zal er een collectie worden gehouden voor Siloah en de Hudson Taylorstichting, warm bij u aanbevolen. Iedereen hartelijk welkom in de Westerkerk!

Kerk open: 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur. Toegang vrij.

Organisatie: Omnis Cantare. Kijk ook op: www.omnis-cantare.nl

11mrt

11-maart-2017.jpg

Koor- en samenzangavond

Op zaterdag 11 maart a.s. wordt in de Westerkerk een buitengewoon mooie koor- en samenzangavond gehouden, onder de titel: ‘U alleen, U loven wij’. Aan deze avond zullen medewerking verlenen: Jongerenkoor Jedaja uit Nieuw-Lekkerland, o.l.v. dirigent Ron van Ommen, Kinderkoor Jong Asaf uit Goes, o.l.v. dirigent Wim Posthuma, Erika Jansen, panfluit, Laurens Knoop, saxofoon en de organisten Jan Hendrik Versluis en Martijn Kooijman. Er zal een collecte worden gehouden ten bate van Stichting Ontmoeting. Iedereen, jong en oud, wordt hartelijk voor deze muzikale avond uitgenodigd! Welkom!

Kerk open: 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur. Toegang vrij.

Kijk ook op: www.jongerenkoorjedaja.nl

10feb

10-feb-2017.jpg

25 jaar Hospice Het Clarahofje

Op vrijdag 10 februari a.s. wordt in de Westerkerk het 25-jarig jubileum van Hospice Het Clarahofje gevierd, onder de titel: Samen luisteren, samen zingen, samen het leven vieren. Er zullen diverse sprekers zijn: Yvonne Wessel, Jacomien Marinussen en pastor Marinus van den Berg. Laatstgenoemde werkte 40 jaar als geestelijk verzorger in diverse verpleeghuizen en in hospice Cadenza in Rotterdam. Hij schreef vele boeken over palliatieve zorg, verlies en rouwverwerking. Dit jaar verschijnt zijn nieuwe boek Meegaan tot het einde. Ter gelegenheid van dit jubileum vormen medewerkers van Clarahofje een koor onder leiding van Jolanda Nagelkerke en zullen samen optreden met jonge talenten van de Zeeuwse Muziekschool. Uiteraard is er ook volop gelegenheid, met een hapje en drankje, elkaar te ontmoeten en bij te praten.

U kunt u aanmelden, bij voorkeur via e-mail: clarahofje25@zorgstroom.nl, of telefonisch via (06) 10 95 63 01. Doet u dit graag vóór 1 februari en geef daarbij aan met hoeveel personen u komt.

Aanvang: 14.00 uur - Ontvangst: 13.00 - 13.45 uur

Een samenzijn met hapje en drankje: 16.00 - 17.16 uur

Parkeren: parkeergarage Westwal - Rolstoelgebruikers kunnen parkeren op het parkeerterrein van de Westerkerk zelf.

26dec

26-dec-2016.jpg

Kerstfeest 2016, Samen onderweg

Net als vorig jaar willen wij onze deuren weer openen voor een laagdrempelige Kerstviering in onze Westerkerk op Tweede Kerstdag, maandag 26 december 2016.

Wij nodigen u / jou hartelijk uit voor deze viering in een dienst, waarbij gezelligheid en warmte kernwoorden zijn. Er zullen bekende kerstliederen worden gezongen; ook diverse instrumentalisten zullen daarbij optreden. Maar vooral zal het Kerstevangelie centraal staan en is er ruime gelegenheid voor ontmoeting en het gesprek. Er zal heerlijke chocolademelk worden geschonken en voor de kinderen is er – lekker ouderwets – een zak snoep en een sinaasappel. Ook onze gevluchte medemensen zijn hartelijk welkom! Aart Slabbekoorn zal, ook in het licht van het vluchtelingenprobleem, spreken over het thema: ‘Samen onderweg’.

Kerkelijk of niet-kerkelijk, gelovig of niet-gelovig: iederéén is van harte welkom!

Aanvang: 10.30 uur

Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door Stichting Johannes Thielen, Stichting Hendrika Willemina Smit, Lukasse Dakbedekkingen en Stichting Boone.

Attention! Refugees are also welcome to our Christmas celebration! Welcome Monday 26 December 2016 at 10.30 am. Location: Westerkerk, Westwal 6, Goes

9dec

9-dec-2016.jpg

Jaarlijkse Thielenlezing

Vrijdag 9 december a.s. is het weer zover: u wordt van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse Johannes Thielenlezing in de Westerkerk, met als thema:

Levensheiliging in de Vroege Kerk en Reformatie

Er zijn twee unieke lezingen door dr. M.A. van Willigen en prof. dr. H. van den Belt. Na de pauze is er een forumdiscussie met de sprekers en is er gelegenheid vragen te stellen, onder leiding van een forumleider. Organist deze avond is de heer J.A.W. Verweij. Hieronder het complete programma.

PROGRAMMA

19.00 uur - Kerk open en gelegenheid elkaar te ontmoeten
19.15 uur - Samenzang en opening
Tweeluik: Visie op levensheiliging in de Vroege Kerk en in de Reformatie:
19.35 uur - Lezing dr. M.A. van Willigen: Van heiden tot christen - vroegchristelijke levensheiliging in het heidense Antiochië
20.00 uur - Lezing prof. dr. H. van den Belt: Wandelen als kinderen van het Licht - levensheiliging in de Reformatie, ‘Verwachtende de wederkomst Jezus Christus’, n.a.v. 1 Thesslonicenzen 4 en 5
20.25 uur - PAUZE met koffie en thee
20.55 uur - Forumdiscussie met o.m. de sprekers. Deze discussie, die een open karakter zal hebben, heeft als thema: Wat kunnen wij leren van levensheiliging in de Vroege Kerk en in de Reformatie?
21.30 uur - Afsluiting

Er zal deze avond ook een collecte worden gehouden voor nader onderzoek naar het gedachtegoed Vroege Kerk, van harte aanbevolen.

Deze jaarlijkse Johannes Thielenlezing is een gezamenlijk initiatief van Stichting Johannes Thielen en Stichting Bijbeluitleg Vroege Kerk en wordt u aangeboden door Lukasse Dakbedekkingen Goes en Veenendaal en Mart Kleppe Apeldoorn.

Parkeren: parkeergarage aan de overzijde.

Kijk ook op: www.sbvk.nl

23sep

23-sep-2016.jpg

SGP-Jongerenavond

Vrijdagavond 23 september a.s. wordt er in de Westerkerk een debatavond gehouden over de ‘Toekomst van Zeeland 2.0!?’, een interactieve avond over de toekomst van deze prachtige provincie. Tijdens deze avond, georganiseerd door SGP-Jongeren, gaan een zestal interessante sprekers in discussie over dit thema. Onder leiding van debatleider Riekelt Pasterkamp zullen onder andere voorzitter Tweede Kamerfractie SGP Kees van der Staaij, SGP-gedeputeerde provincie Zeeland Harry van der Maas en Jan te Veldhuis, lid van de Commissie Structuurversterking Zeeland (commissie Balkenende), hun visie op dit onderwerp geven. Maar ook mag jij uiteraard je mening geven!

Iedereen hartelijk welkom!

Aanvang: 19.45 uur. Kerk open: 19.00 uur.

1jul

1-jul-2016.jpg

Concert Zeeuws Jeugdorkest

Vanaf volgende week doet het Zeeuws Jeugdorkest, onder leiding van dirigent Carlo Nabbe, een ‘Rondje Zeeland’, te beginnen in de Westerkerk. Vrijdag 1 juli a.s. speelt het orkest in de Goese kerk onder de titel ‘Een Symfonische vertelling’ werken van o.a. Vivaldi, Corelli, Haydn en Nabbe. Als solisten zullen de violisten Viola Koopman en Rosalie de Zeeuw optreden. Kortom, een boeiend, klassiek concert waarvoor wij u hartelijk uitnodigen!

Kaarten zijn vanaf 1 uur voor de aanvang van het concert in de kerk verkrijgbaar. Prijzen: volwassenen € 10,00 - jongeren en studenten € 5,00 - vrienden 2 kaartjes á € 5,00. Aanvang: 20.00 uur. Kerk open: 19.00 uur.

Kijk voor meer info op: www.zjo.nl

27apr

27-apr-2016.jpg

Koningsdag 2016

Wij nodigen u / jou hartelijk uit samen Koningsdag 2016 te vieren in en bij de Westerkerk in Goes! Om 10.00 uur is het verzamelen bij de vlaggenmast bij de kerk. Daarna is er een aubade, zullen er enkele volksliederen gezongen worden en zal de vlag worden gehesen door het Kindercollege van Goes. Nieuw is dit jaar een heuse rommelmarkt! Deze gezellige markt zal om 10.15 uur worden geopend. Daarnaast wordt er in de kerk koffie geschonken en is er ruime gelegenheid elkaar te ontmoeten. Voor de kinderen is er een gratis gasballon! Vanaf ca. 11.00 uur is in de kerk de reportage van het bezoek van de koninklijke familie aan Zwolle live te volgen. Kortom, veel gezelligheid a.s. woensdag in de Westerkerk. Wij kijken uit naar uw komst. Iedereen, jong en oud: hartelijk welkom!

Aanvang: 10.00 uur

28mrt

28-maart-2016-2.jpg

Paasfeest voor iederéén

Wij willen u / jou graag hartelijk uitnodigen voor onze Paasviering 2016. Deze zal op maandagmorgen 28 maart gehouden worden in de Westerkerk, waarbij ontmoeting en warmte belangrijke kernwoorden zullen zijn. Uiteraard zal het Paasevangelie – het feest van opstanding en overwinning – centraal staan en zullen bekende paasliederen worden gezongen. Maar er is ook volop ruimte voor gezelligheid en om elkaar te ontmoeten. Ook zal er koffie worden geschonken en voor de kinderen is er een heerlijk chocolade ei. Aart Slabbekoorn zal spreken over het thema: ‘De toegang is vrij’. Frank Zuidijk, trompet, het kwartet Raymond Guiljam, August Lokerse, Wim Posthuma en Marinus van Slooten, Jeroen Nieuwenhuyzen, piano, zullen muzikale optredens en begeleiding verzorgen.

Kerkelijk of niet-kerkelijk, gelovig of niet-gelovig: iederéén is van harte welkom. Een unieke gelegenheid!

Aanvang: 10.30 uur. Sponsors van deze bijeenkomst zijn Stichting Johannes Thielen, Stichting Hendrika Willemina Smit en Lukasse Dakbedekkingen.

26mrt

26-maart-2016.jpg

Samenzangavond Passie en Pasen

D.V. zaterdagavond 26 maart is er in de Westerkerk een samenzangavond die in het teken staat van Passie en Pasen. Met deze avond van Stille Zaterdag herdenken wij het sterven en de opstanding van Jezus Christus. Aan deze avond zal het Urker Mannenkwartet muzikale medewerking verlenen. Dirigent, organist en pianist is Gerwin van der Plaats. Ook zal een collecte worden gehouden ten bate van De Vluchtheuvel en Evangelisatiepost Merksem (B), allen aanbevolen. Iedereen, jong en oud, hartelijk welkom!

Aanvang: 19.30 uur. Kerk open: 19.00 uur. Toegang: vrij.

12mrt

12-maart-2016.jpg

Jongeren voor jongeren

Zaterdagavond 12 maart 2016 wordt er in de Westerkerk Goes een zangavond gehouden door en voor jongeren. Het kinderkoor Jedid-Jah uit ’s-Gravenpolder o.l.v dirigent Arjan Bijdevaate (Bennie Kriekaard, orgel), en het Walchers Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo en Jong Dameskoor Shira, o.l.v. Peter Wildeman (Joost van Belzen, orgel/piano) zullen hun enthousiaste medewerking verlenen. Tijdens deze avond zal een collecte worden gehouden voor de vakschool Hyderabad in India, een project van Stichting Woord en Daad en heeft als doel arme jongeren in dit land meer kansen op de arbeidsmarkt te bieden. De heer J. van Mourick zal een appelwoord houden. Vanzelfsprekend is er ook ruime elkaar te ontmoeten. Iedereen, dus ook ouderen, hartelijk welkom!

Toegangsprijs: volwassenen € 5,00 - kinderen t/m 12 gratis. Kerk open: 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur.

26dec

26-dec-2015.jpg

Kerstfeest voor iederéén

Wellicht heeft u afgelopen donderdag 17 december in de PZC gelezen dat er nog steeds de hoop leeft dat er in Goes iets georganiseerd wordt tegen de ‘kerst-ledigheid’ voor veel Goesenaren met de komende Kerstdagen. Veel lokale kerken organiseren al veel activiteiten.

Maar ondanks dat en het feit dat het kort dag is, is toch het punt van de ‘geslotenheid’ van veel kerkelijke bijeenkomsten voor ons aanleiding geweest om het initiatief van Heijmen Westerveld op te pakken en zaterdag 26 december a.s.,Tweede Kerstdag, de deur van de Westerkerk voor iederéén open te zetten voor een drempelloos Kerstfeest.

Wij nodigen u / jou hartelijk uit voor deze Kerstviering in een dienst, waarbij gezelligheid en warmte kernwoorden zijn. Het Kerstevangelie zal uiteraard centraal staan, maar er zullen ook bekende kerstliederen worden gezongen en is er ruime gelegenheid voor ontmoeting. Er zal chocolademelk worden geschonken en voor de kinderen is er een lekkere zak met snoep. Aart Slabbekoorn zal spreken over het thema: ‘Geef Mij je angst, dan geef Ik er hoop voor terug’.

Kerkelijk of niet-kerkelijk, gelovig of niet-gelovig: iederéén is van harte welkom!

Aanvang: 10.30 uur

Sponsors van deze bijeenkomst zijn Stichting Johannes Thielen, Stichting Hendrika Willemina Smit en Lukasse Dakbedekkingen.

19dec

19-dec-2015.jpg

Kerstmusical Shining Star

U / jij komt toch ook naar de kerstmusical ‘Shining Star’ in de Westerkerk in Goes? In deze prachtige musical schittert a.s. zaterdag 19 december het interkerkelijk koor Happy Voices uit ’s-Gravenpolder. Wij nodigen u / jou van harte uit voor dit unieke kerstevenement in deze sfeervolle kerk! Kies voor de matinee- (aanvang 14.30 uur) of voor avondvoorstelling (aanvang 19.30 uur). De entreeprijs bedraagt € 5,00 en is inclusief consumptie. Kinderen tot 12 jaar betalen slechts € 2,50. Bestel nu alvast kaarten in de voorverkoop via: tineke@zeelandnet.nl.

Wij hopen u te mogen begroeten op zaterdag 19 december in de Westerkerk in Goes! Graag tot dan!

2dec

2-dec-2015.jpg

Jaarlijkse Thielen-lezing

U bent van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse Thielen-lezing, woensdag 2 december a.s. in de Westerkerk, met als thema:

Van de duisternis naar het Licht, de viering van de Heilige Doop in de Vroege Kerk en Reformatie

Unieke lezingen door dr. M.A. van Willigen en prof. dr. H. van den Belt. Na de pauze is er een forumdiscussie met de sprekers en is er gelegenheid vragen te stellen, onder leiding van forumleider de heer R.F.J. van Willigen. Organist deze avond is de heer J.A.W. Verweij. Hieronder het complete programma.

PROGRAMMA

19.00 uur - Kerk open en gelegenheid elkaar te ontmoeten
19.15 uur - Samenzang en opening
Tweeluik: Van de duisternis naar het Licht, visie op de doop in de Vroege Kerk en in de Reformatie:
19.35 uur - Lezing dr. M.A. van Willigen: Vroeg-christelijke symboliek in doop en avondmaal
20.00 uur - Lezing prof. dr. H. van den Belt: Aangenomen tot kinderen van het verbond door het bloed van Christus
20.25 uur - PAUZE met koffie en thee
20.55 uur - Forumdiscussie met o.m. de sprekers. Deze discussie, die een open karakter zal hebben, heeft als thema: Wat kunnen wij leren van de vroeg-christelijke symboliek en van de weg van de duisternis naar het Licht in de Vroeg Kerk en in de Reformatie?
21.30 uur - Afsluiting

Er zal deze avond ook een collecte worden gehouden voor nader onderzoek naar het gedachtegoed Vroege Kerk, van harte aanbevolen.

Deze jaarlijkse Johannes Thielenlezing is een gezamenlijk initiatief van Stichting Johannes Thielen en Stichting Bijbeluitleg Vroege Kerk en wordt u aangeboden door Lukasse Dakbedekkingen Goes en Veenendaal en Mart Kleppe Apeldoorn.

Parkeren: parkeergarage aan de overzijde.

Kijk ook op: www.sbvk.nl

7nov

7-nov-2015.jpg

Jubileumconcert Convocare

Aanstaande zaterdagavond D.V. 7 november geeft het Zeeuws Reformatorisch Orkest Convocare, o.l.v. Mark Christiaanse, een jubileumconcert in de Westerkerk. Dit orkest met enthousiaste amateurmusici bestaat 15 jaar. Jongerenkoor Het Kleinood o.l.v. Jan Wisse zal aan dit concert medewerking verlenen. Ook zal op deze avond een collecte worden gehouden t.b.v. Trans World Radio. Iedereen hartelijk welkom!

Toegangsprijs: € 2,00 p.p. - maximaal per gezin: € 7,50. Kerk open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur.

Kijk ook op: www.convocare.nl

26sep

26-sep-2015.jpg

Instrumentaal- en koorconcert

Op D.V. zaterdag 26 september a.s. wordt in de Westerkerk een intrumentaal- en koorconcert gegeven. Dit concert vindt plaats ten bate van Stichting Woord en Daad. Medewerking zullen verlenen het Delta Mannenensemble o.l.v. Dinant Struik, Meisjeskoor Salomé o.l.v. Johan Gerritsen van der Hoop en diverse instrumentalisten. Het orgel zal bespeeld worden door Hans Villerius. Het appèlwoord zal worden gesproken door ds. J. Th. Pronk. Voor het Woord en Daad-project Vakschool in India wordt een speciale collecte gehouden, warm aanbevolen! De koffie wordt gesponsord door Lukasse Dakbedekkingen.

Het wordt een mooie avond voor jong en oud, met ruime gelegenheid in de pauze om elkaar te ontmoeten. Iedereen hartelijk welkom!

Toegangsprijs: volwassenen € 5,00 - kinderen t/m 12 gratis. Kerk open: 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur.

12sep

12-sep-2015.jpg

Open Monumentendag

In het weekend van 12 september is het weer Open Monumentendag. In Nederland worden meer dan 4000 monumenten gratis opengesteld. Ook de Westerkerk opent zaterdag 12 september a.s. van 13.00 tot 16.30 uur haar deuren voor het publiek. Iedereen is hartelijk welkom om op deze nationale culturele dag dit bijzondere monument te bezichtigen. Een aanrader!

27jun

jan-2017.jpg

Instrumentaal- en koorconcert

Op deze zaterdagavond werd in de Westerkerk een intrumentaal- en koorconcert gegeven ten bate van Stichting Woord en Daad. Aan deze mooie avond werkten het Jong Petrakoor en panfluitiste Noortje van Middelkoop mee, evenals diverse andere jonge instrumentalisten o.l.v. dirigent Jeroen Nieuwenhuyzen. Mevrouw R. Molenaar hield een boeiende kindervertelling.

27apr

jan-2017.jpg

Koningsdag

Wij vierden weer Koningsdag bij en in de Westerkerk. De opkomst was dit jaar weer groot. De vlag werd gehesen, er was een aubade en er werden diverse volksliederen gezongen, waaronder uiteraard het Wilhelmus. Onder het genot van een kop koffie werd het bezoek van de koninklijke familie aan Dordrecht live gevolgd op een groot scherm in de kerk. Alles bij elkaar een mooie en sfeervolle dag in de Westekerk!

29nov

jan-2017.jpg

Jaarlijkse Johannes Thielenlezing

Deze unieke Thielenlezingen hadden dit jaart als onderwerp De viering van het Heilig Avondmaal in de Vroege Kerk en Nadere Reformatie. De lezingen werden gehouden door dr. M.A. van Willigen en professor dr. A. de Reuver. Na de pauze was er een forum, werden vragen gesteld en was er discussie onder leiding van forumleider de heer R.F.J. van Willigen. Ook werd het nieuwe boek van van dr. M.A. van Willigen Christus volgen gepresenteerd.

18nov

jan-2017.jpg

Achter de schermen beursgang ABN AMRO

Om er klaar voor te zijn als het zover is, bereidde de ABN AMRO Bank zich achter de schermen zich voor op beursgang. Op deze dinsdagavond vertelde projectleider Fred Bos het een en ander over de beursgangvoorbereidingen, een project dat zijn oorsprong vond in de nationalisatie van 2008. Myriam West, ‘Beste singer-songwriter 2014’ luisterde de avond muzikaal op.

17nov

jan-2017.jpg

Israël, stilte voor de storm

Stilte voor de storm? Israël raakt steeds meer geïsoleerd. Oude vertrouwde vrienden-voor-het-leven haken af. Ook op het kerkplein is de stilte rondom de ontwikkelingen in Israël en onze westerse – beschaafde – samenleving opmerkelijk en pijnlijk. In Israël houden velen hun adem in. Niemand twijfelt aan een groot conflict in het Midden-Oosten. Op deze avond ging Bart Repko – aan de hand van de Bijbelse profeten – dieper in op de beslissende tijd waarin Israël, maar ook onze westerse wereld zich bevindt.

10okt

jan-2017.jpg

Koor- en samenzangavond

Vrijdagavond 10 oktober a.s.is er in de Westerkerk een koor- en samen-zangavond. Medewerking zullen verlenen: Gospelkoor Testimony, Interkerkelijk gemengd koor Vox Maris, Vrij evangelisch zangkoor Zingt de Here, Christelijk mannenkoor Sjaloom, Christelijk gemengd koor De Levensbron. Sopraan: Rosemary Nieuwenhuize. Organist: René Nijsse. Algehele leiding: Aart Slabbekoorn. Collecte: onderhoud Westerkerk.

26sep
27sep

Herdenking WO I

Vrijdag 26 en zaterdag 27 september a.s. wordt er in de Westerkerk een herdenking van de Wereldoorlog 1 gehouden. Op vrijdagmiddag voor vo-leerlingen, vrijdagavond voor iedereen. Dan zal de presentatie van het nieuwe album van Gebroeders Bin plaatsvinden, met als support broeder Dieleman. Zaterdag 27 september is er om 14.00 uur een presentatie over de Eerste Wereldoorlog door A. Diepenhorst. Ook is er een Open Museum, een filmvertoning en een expositie met schilderijen van Kristy Klerk.

26sep
27sep

Herdenking WO I

Vrijdag 26 en zaterdag 27 september a.s. wordt er in de Westerkerk een herdenking van de Wereldoorlog 1 gehouden. Op vrijdagmiddag voor vo-leerlingen, vrijdagavond voor iedereen. Dan zal de presentatie van het nieuwe album van Gebroeders Bin plaatsvinden, met als support broeder Dieleman. Zaterdag 27 september is er om 14.00 uur een presentatie over de Eerste Wereldoorlog door A. Diepenhorst. Ook is er een Open Museum, een filmvertoning en een expositie met schilderijen van Kristy Klerk.

20sep

Instrumentaal- en koorconcert

Zaterdagavond 20 september wordt een instrumentaal- en koorconcert gehouden in de Westerkerk, met o.a. Delta Mannen Ensemble o.l.v. Dinant Struik en twee jeugdige harpisten: Caroline Sinke en Corianne Verweij. Spreker op deze avond is prof. dr. A. de Reuver. De opbrengst van de concertavond is bestemd voor de vakschool in Hyderabad in India.

13sep

Nationale orgeldag

De Westerkerk Goes dit jaar mee met het programma van de Nationale Orgeldag. Deze orgeldag wordt vanuit de Grote Kerk te Goes georganiseerd. Sprekers zijn o.a. Han Polman (CdK), burgemeester van Goes, R. Verhulst en prof. dr. Albert Clement. ’s Middags zal het orgel in de Westerkerk beschikbaar worden gesteld voor orgelliefhebbers.

20mei

Engelstalige kerkdienst

Deze dienst in de Westerkerk werd geleid door dominee Jabez Rutt van de Strict Babtist Church in Lamberhurst (Engeland). Ook was er samenzang met typisch Engelse hymnen.

26apr

Koningsdag

De viering van de eerste Koningsdag: de verjaardag van koning Willem-Alexander. Met vlag hijsen, koffie met tompouce, zingen van volksliederen en de tv-uitzending live op een groot videoscherm.

7dec

Adventzangavond

Een adventzangavond met mannenkoor De Lofzang uit Goes. Thema: Verwacht u Zijn komst?. Dirigent: Ron van Ommeren.  Appelwoord door de heer G.A. Terlouw. Na afloop gelegenheid voor ontmoeting.

15nov

SGP-jongerenavond

Een SGP-J-debatavond met als thema ‘Jouw toekomst in Zeeland’. Tijdens deze avond gaan diverse interessante sprekers in discussie over dit thema. Ook jij mag jouw mening geven!

13nov

Johannes Thielenlezing

De jaarlijkse Thielenlezing biedt twee lezingen over het onderwerp Verlangen door prof. dr. A. de Reuver en dr. M.A. van Willigen, uitgaande van de Stichting Bijbeluitleg Vroege kerk. Een boeiende avond met een forumdiscussie onder leiding van R.F.J. van Willigen.

31okt

Lezing Ben Tichelaar

Een bijeenkomst van het Ondernemers Contact Goes (OCG). Een speciale lezing voor ondernemend Goes.

4okt

Koor- en samenzangavond

Deze avond zal er veel samenzang zijn, naast optredens van diverse koren uit Zeeland. Ook geeft bariton Wim Blankenburgh acte de présence. Organist: René Nijsse. De algehele leiding is in handen van ds. G.R.P. van de Wetering.

17sep

Kerkdienst

De Westerkerk gaat open voor een avonddienst van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Voorganger in deze dienst is ds. J. Roos.

16mei

Info-avond zonnepanelen

Het is nog atlijd een hot item: duurzaamheid! Daarom organiseert Lukasse Dakbedekkingen Goes, in samenwerking met Duurstroom uit Zundert, een informatieavond over het plaatsen en het gebruik van zonnepanelen. Voor bedrijven en particulieren. Er is deze avond ruimschoots gelegenheid vragen te stellen.

30apr

Koninginnedag

Om 9.00 uur zal de vlag bij de Westerkerk gehesen worden, waarna er enkele volksliederen worden gezongen. Daarna wordt de kerk opengesteld om, onder het genot van een kop koffie met tompouce, op een groot videoscherm naar de de live tv-uitzending van de abdicatie van koningin Beatrix en de inhuldiging van prins Willem Alexander te kijken. Voor de kinderen is er een ‘Prinsessenfeest’.

30mrt

Passie en Pasen

In de Westerkerk wordt een koor- en samenzangavond gehouden in teken van Passie en Pasen. Medewerkinge zullen verlenen: mannenensemble Cantare uit Woudenberg, o.l.v. Evert van Dijkhuizen, pianist Wilbert Magré en organist Wim Magré.

16feb

Elly en Rikkert

Zij zingen liedjes uit hun enorme voorraad, over mens en maatschappij, oorlog en vrede, God en Zijn kinderen, hemel en aarde. Met wat nostalgie, cabaret en poëzie. Sterkte teksten en mooie muziek. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er een kinderconcert, ’s avonds een concert voor volwassenen. Een aanrader!

2feb

Herdenking watersnood

Deze bijzondere bijeenkomst wordt gehouden om de watersnoodsramp van 31 januari 1953 te herdenken. Een ramp waarbij 1800 doden vielen!. Enkele jeugdkoren en musici zullen medewerking verlenen. Vertelling: ds. J.C. Mesu. Ook wordt er een collectie voor Woord & Daad gehouden.

19jan

Praise@Sea

Stichting Gospel@Sea (ter verbreiding van het Evangelie van Jesus) organiseert een praiseavond Praise@Sea, in aansluiting op de Week van Gebed. Een muzikale belevenis is gegarandeerd! Het thema is Always say a prayer. Spreker is David Sies, muziek door Worship & Praise.

8dec

Kerstavond

Deze kerstzangavond wordt georganiseert door mannenkoor De Lofzang. Het thema van de avond is Advent in de Westerkerk. Als gastkoor zal jeugdkoor Jong Zanglust optreden.

21nov

Johannes Thielenlezing

Op deze avond van de Johannes Thielenlezing zullen in twee lezingen dr. M.A. van Willigen en prof. dr. A. de Reuver in gaan op het thema Het gebed van Monica, de moeder van Augustinus. Een avond, met forumdiscussie, over de kracht van het gebed.

16nov

Presentatie Geschiedenis Zeeland

De presentatie van het project Geschiedenis van Zeeland (door de Universiteit Utrecht), ter gelegenheid van het 200-jarige bestaan.